ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОБЕРТИНО МАРИНОВ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА НА ФИЛИАЛ "ПРОФ. Д-Р ИВАН МИТЕВ"

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОБЕРТИНО МАРИНОВ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА АКАДЕМИЧНАТА ГОДИНА НА ФИЛИАЛ

Заместник областният управител Робертино Маринов присъства на тържественото откриване на академичната 2019/2020 година на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ - Враца към Медицински Университет – София. На церемонията присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, директорът на МБАЛ „Христо Ботев“ – Враца д-р Петър Керемедчиев, представители на здравни и медицински центрове и институции.

В своето слово, директорът на Филиала доц. Павлинка Добрилова приветства в голямото академично семейство първокурсниците в специалностите по здравни грижи.

„От днес Вие ставате част от мечтите и надеждите на академичния състав на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“- Враца към МУ – София. Вие избрахте да се обучавате в специалности, поставяйки грижата за здравето на човека на първо място. Прегърнете професията и я носете достойно!“, пожела доц. Добрилова.

Над 400 са студентите във висшето учебно заведение, от които 105 са първокурсници. Те започват обучението си като професионалисти по здравни грижи, като местата за всички специалности са заети още на първо класиране. Най-голям е броят на обучаваните студенти в специалност „медицинска сестра“, следвани от „лекарски асистент“, „акушерка“ и „трудотерапия“.

Висшето учебно заведение във Враца е с над половин вековна история. Филиалът е териториално изнесена структура на Медицински университет – София, който е авторитетен образователен център във висшето медицинско образование. Студентите се обучават от високо квалифицирани преподаватели, признати с научния и изследователския си опит у нас и в чужбина.

Кметът на Община Враца Калин Каменов отбеляза в словото си, че благодарение на съвместните усилия на местната и държавна власт, както и на ръководството на висшето учебно заведение, днес студентите се обучават в медицинската наука в една от най-модерните сгради, отговарящи на съвременните изисквания.

Тържествената програма продължи с водосвет за здраве и благополучие.