ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ РОБЕРТИНО МАРИНОВ БЕШЕ СРЕД ОФИЦИАЛНИТЕ ЛИЦА НА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ОТБЕЛЯЗВАНЕТО НА ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ КЪНЧОВ


Тържествената програма по повод 157 –та годишнина от рождението на бележития врачански общественик е организирана от училището, носещо неговото име.

„Днес почитаме един велик наш съгражданин, който е пример, че всеки от нас може да успее, стига да е постоянен и трудолюбив. Вярвам, че можем ще бъдем горди последователи и наследници на Васил Кънчов, ако сме заедно и с ежедневните си действия работим в името на развитието на нашия град и общност. Нека отдадем почит пред делото му и никога не забравяме, че няма невъзможни неща“ – каза в приветственото си слово кметът Калин Каменов.

На честването присъстваха също заместник-кметът Петя Долапчиева, директорът на регионална библиотека „Христо Ботев“ – Силвия Врачовска, заместник- директорът на СУ „Васил Кънчов“ – Маргарита Гешева, директори на институции, представители на Регионалното управление на образованието, възпитаници на СУ „Васил Кънчов“ и на детски градини, граждани на Враца.

В знак на признателност, пред паметника на видния врачанин бяха поднесени венци и цветя.