ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ КРАСИМИР КОЛЕВ БЕШЕ НА РАБОТНО ПОСЕЩЕНИЕ В ТРЕНТО, ИТАЛИЯ


   В рамките на проект „DIALOG“, финансиран по Програма Interreg Europe и изпълняван от  Българската търговско-промишлена палата - Враца, заместник областният управител  Красимир Колев участва в обмен на добри практики в  автономна провинция Тренто, Италия.

   Посещението бе  организирано от Търговско-промишлена палата - Враца и участие от българска страна взеха представители на палатата, Областна администрация – Враца, Сдружение „Нов път“ и Областен кооперативен съюз – Видин.

   На проведената среща с Матиа Котарди, министър на Регионалното министерство за местните органи, транспорта и мобилността на автономна провинция Тренто, Красимир Колев изрази готовност за сътрудничеството между двата региона - автономна провинция Тренто и област Враца, за задълбочаване на партньорските отношения и развитието на нови контакти в области на дейност, представляващи интерес за двете страни.

   Във връзка с Националните чествания, посветени на 146 години от подвига на българския поет и революционер Христо Ботев и неговата чета, заместник областният управител отправи покана делегация от Тренто да бъде гост на област Враца и да вземете участие в събитията, посветени на преклонението пред подвига