ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА ТЪРЖЕСТВЕНО 172-ТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ


Областният управител Малина Николова и заместник областният управител Мирослав Комитски бяха сред официалните лица при отбелязването на 172-та годишнина от
рождението на Христо Ботев. Пред паметника на бележитият българин в града, в рамките на честването бяха изнесени кратки биографични данни за поета-революционер. В знак на признателност пред живота и делото на Войводата бяха поднесени венци и цветя.

На честването присъстваха кметът Калин Каменов, председателят на Общинския съвет- Враца Нели Стоянова,
заместник-кметът Мария Попова, общински съветници, директорът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска, директорът на Регионалния исторически музей Георги Ганецовски, общественици, ученици, граждани.

Честванията по повод 172 години от рождението на Христо Ботев продължават с Ботева вечер, която ще се проведе от 16:00 ч. в Регионалния исторически музей.
В лекторията участие ще вземат възпитаници на 7 училища от града, както и преподаватели по история. Животът и творчеството на революционер ще бъдат представени в изложбата „Истината е свята, свободата е мила“, която ще бъде подредена в художествената галерия на културната институция в града.

Мероприятията, свързани с отбелязването на годишнината от рождението на националния герой, се организират от Община Враца и Регионален исторически музей.