УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ВРАЦА,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ВРАЦА,

    На 21-ви ноември Православната църква отбелязва – Въведение Богородично, денят, в който невръстната Мария била въведена в Йерусалимския храм от своите родители, а Българският народен календар отрежда празника за Ден на християнското семейство, заради вековните вярвания на дедите ни, че домът е свещено място.

    Именно семейството е крепостта, пазеща нашата идентичност, бит и традиции, които се предава от поколение на поколение и се възпитават и развиват непреходните християнски добродетели, а децата научават най-важните житейски уроци.

    Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините. Семейството е огнището, което винаги ще ни топли, дори и далеко да сме понякога от него!

    За това днешният ден ни напомня за уважението и почитта към нашите родители, отговорността ни към отглеждането и възпитанието на децата ни в дух на уважение, взаимно доверие и обич!

    Пожелавам ви здраве, щастие и благоденствие. Нека във всеки дом има уют, любов и разбирателство. Нека да почитаме и уважаваме ближните си.

    Желая Ви и да предадете на идните поколения тайната на доброто съжителство и магията на съкровищницата, наречена семейство. Честит празник!