УСПЕШНО СТАРТИРА НОВАТА УЧЕБНА 2019/2020 ГОДИНА В ОБЛАСТ ВРАЦА


Областният управител Малина Николова поздрави директорите, учителите, учениците и децата на учебните и детски заведения в областта.

„За мен е удоволствие да Ви поздравя по повод тържественото откриване на учебната 2019/2020 година! Първият учебен ден носи онзи незабравим за всички нас заряд от емоции и от пожелания за успешно начало по пътя към доброто образование.

Уважаеми учители, претворители на мисията в съхраняването на добродетелите, изграждането на личности, възпитаването на любов към познанието и науката - бъдете успешни и с подкрепата на родителите, държавната и местна власт, изграждайте образованите личности на нашето общество! Вие сте призвани да бъдете началото на всеки нравствен и познавателен житейски път, затова бъдете все така отдадени на нови идеи за качествено образование!

Уверена съм, че благодарение на Вашия опит, ще намерите правилната посока за развитие на всеки един ученик. Да бъдеш учител е богатство, но и отговорност, а най-голямата награда за всички Вас са успехите на Вашите възпитаници.

Скъпи ученици,

Вие, които за първи път прекрачвате училищния праг,

Вие, които вече надграждате и усъвършенствате уменията и знанията си,

Вие, скъпи зрелостници,

Бъдете усърдни и упорити! Вие имате реалната възможност да избирате, да изучавате, да усвоявате, да знаете и да можете всичко от този динамичен и бързоразвиващ се свят. Надявам се, че всеки един от Вас е открил своята творческа и научна среда именно тук, в училище и вярвам, че Вие имате способността да я развивате и усъвършенствате!

Скъпи деца,

Бъдете здрави и щастливи, любознателни, прилежни и упорити!

Пожелавам Ви здраве и успехи!

Честита и благословена учебна година!“ се казва в поздравителния адрес.

Заместник областният управител Мирослав Комитски откри учебната година в НУ „Иван Вазов“- Враца, ПТГ „Н. Й. Вапцаров“ – Враца и ПЕГ „Йоан Екзарх“ – Враца.

Заместник областният управител Робертино Маринов присъства на откриването на учебната 2019/2020 година в СУ „Христо Ботев“ – Враца.