ТЪРЖЕСТВЕНО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ - ВРАЦА


Церемонията по официалното встъпване в длъжност на новоизбраните общински съветници, кметът на Община Враца Калин Каменов и кметове на кметства започна с полагането на клетва. Областният управител Малина Николова приветства избраните съветници и кметове и изрази увереност, че всеки един от тях ще отстоява правата на гражданите.

„Самоуправлението е основно право на гражданите и принцип на местната политика. Местното самоуправление е най-близкото до тях ниво на демократично управление. То им позволява да участват в процеса на вземане на решения. Гражданите на община Враца, с произведените на 27 октомври избори, са делегирали права по самоуправление в местната власт на своите избрани представители – общинските съветници с 26 761 гласове. Това задължава органът на местното самоуправление да бъде гарант на правата на общността, защита на справедливостта, спазване законосъобразността в актовете и решенията, които приема. Убедена съм, че в споделянето на тази обществена отговорност ще се водите от разбирането, че единни, консенсусни, енергични и последователни може да отстоявате правата на гражданите. Пожелавам Ви здраве, сили, енергия, воля и дух, за да реализирате успешен и прогресивен Мандат 2019 – 2023“, акцентира в словото си Малина Николова. Тя връчи символите на Враца на кмета на общината и му пожела увереност и сила в управлението на общината.

Калин Каменов от своя страна посочи, че с подкрепата на всеки един врачанин, развитието на нашия град ще продължи.

„Скъпи съграждани, благодаря за доверието и подкрепата. Именно вярата в доброто е онова, което ще ни води и занапред във всяко наше дело. Уверен съм, че всеки един общински съветник и кмет на кметство ще проявява мъдрост, диалогичност и прагматичност при вземането на важните решения за общината, защото само така ще оправдаем гласуваното ни доверие. Безспорно ще има предизвикателства през настоящия управленски мандат, но с общи усилия и вслушвайки се в гласа на врачани, ще устоим на всяка трудност. Един град са хората, които живеят в него, затова искам моите съграждани да продължават да бъдат коректив на местната власт и част от промяната на града. Благодаря за подкрепата!“ – с тези думи Калин Каменов се обърна към присъстващите на тържественото заседание на общинския съвет.

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий благослови присъстващите на церемонията, като им пожела мъдрост, вяра и сила.

Тържественото заседание на общинския съвет продължи с избор на председател и определяне на състав на комисията за изготвяне на правилник за организацията и дейността му. С мнозинство за председател на Общински съвет – Враца в Мандат 2019-2023 г. беше избрана общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ Нели Стоянова. „В този мандат ще работим активно, с реални действия, в името на всеки един гражданин“ заяви Стоянова.