ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ


Областният управител Малина Николова, министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, кметът на Община Враца Калин Каменов, заедно с председателя на Общински съвет – Враца Нели Стоянова и общинските съветници бяха сред официалните лица на тържественото отбелязване на Националния празник на България 3 март.

Началото на честването на Освобождението във Враца бе дадено с празнично шествие с 25-метров трибагреник по централната градска част, носен от отличени ученици, спортисти, деца с народни носии и общественици.

„Няма сила, която да ни разруши, щом вярваме в България и нашите мечти. Улисани понякога в своите беди, забравяме, че мощ кипи в нашите души. Дори не винаги да ни върви, вярата ни няма да ни изневери. Да помним, че ние не сме сами, защото любовта в България ще ни съхрани. Скъпи съграждани, нека не приемаме свободата за даденост. Честит празник! Да живее България“ - каза кметът Калин Каменов в словото си по повод Националния празник.

Благодарствен молебен и водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и революционер Христо Ботев.

Програмата продължи с концерт на дует „Пирин“, като под звуците на фолклорна музика, се извиха български хора, в които участие взеха и клубовете за народни танци от града.