ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ПО ПОВОД НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

            Уважаеми жители и гости на област Враца,

 

            На този ден свеждаме глава пред подвига и саможертвата на хиляди революционери, наши и чужди герои, отдали живота си за да сбъднат заветната мечта на поколения българи за освобождение и независимост!

 С подписване на Санстефанския мирен договор на 3-ти март 1878 г. се поставя знака на едно ново начало за нашия народ.  Начало, в което България отново се връща на картата на Европа и тръгва по пътя на утвърждаването като независима държава, с достойнство и самочувствие от постигнатата дълго жадувана свобода.

            Ден, като днешния 146 г. по-късно ни задължава да бъдем единни и сплотени в отстояването на всички местни и национални каузи, които ни дават основание да се гордеем, че сме българи! Да предаваме на децата си завета да обичат родината си, да съхраняват българския дух и традиции, и да пазят най-върховната ценност – свободата!

И нека творим с разум и сърце, с енергия и вдъхновение настоящата и бъдещата българска история!

Поклон пред героизма и саможертвата на предците ни, с гордост да си спомним славното ни минало и уверено да погледнем към бъдещето, знаейки че обединен, народът ни е способен да преудолее всички предизвнкателствата на времето!

 

            Честит национален празник!

 

            Надя Донкинска

 

           Областен управител на област Враца