ОТКРИХА НОВАТА СГРАДА НА СУВЕНИРНАТА ПАЛАТА ВЪВ ВРАЦА


Областният управител Малина Николова присъства днес на официалната церемония по откриването на новия търговско-административен център в града, изграден на мястото на Сувенирната палата. Събитието приветства кметът на Община Враца Калин Каменов. „Само за 15 месеца на мястото на една опасна сграда, бе изграден модерен административно-търговски център. Днешният ден е доказателство, че градът ни продължава да се развива. Съхранявайки историческото минало, взехме решение сградата да запази старото си име – „Сувенирна палата“. Реализирането на този проект е пример за открит модел на работа. Общината притежава 54% от новия търговско-административен център, което е с два пъти повече от преди и то без да са инвестирани публични средства за неговото изграждане. Този стил на работа и на прозрачност при вземане на решенията ще продължи, защото само така нашият град ще се развива и модернизира. Поздравявам строителя на обекта  Илиан Цветков за добре свършената работа. Вярвам, че тепърва подобни проекти между местната администрация и бизнеса ще бъдат успешно реализирани“, заяви кметът Калин Каменов.

Управителят на фирмата „Инекс Трейд“, изградила новата сграда на Сувенирната палата, Илиан Цветков благодари на екипа си за усърдната работа, както и на Община Враца за подкрепата.

Лентата на новия административно-търговски център бе прерязана от кмета Калин Каменов и строителния предприемач Илиан Цветков.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

На събитието присъстваха общински съветници, заместник-кметът по строителство инж. Цветан Стойчков, главният архитект Чавдар Спасов, представители на местния бизнес, наематели на офиси и помещения в сградата и граждани.

Модерната сграда е с разгърната застроена площ от над 2200 кв.м, с три надземни етажа, терасовиден четвърти етаж и сутерен. Административно-търговският център разполага с 33 офиса, 4 магазина, търговски обект на две нива и обществен център. Визията на административната сграда е съобразена с архитектурата на града и е съгласувана с Министерството на културата.