ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ УЧАСТВА В БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ОСИНОВЕТЕ ВРАЧАНСКО СЕМЕЙСТВО“


    3 годишно момченце ще получи желаните подаръци за Коледа от областния управител Георги Митов, след като бе избрано в рамките на 20-то издание на благотворителната кампания „Осинови врачанско семейство“.

    „На днешния ден когато Православната църква отбелязва – Въведение Богородично, а Българският народен календар отрежда празника за Ден на християнското семейство за мен е чест да стана част от благотворителната кампания „Осинови Врачанско семейство“. Именно семейството е крепостта, пазеща нашата идентичност, бит и традиции, които се предават от поколение на поколение и се възпитават и развиват непреходните християнски добродетели, а децата научават най-важните житейски уроци -  един от които е да даряваш“, се обърна към присъстващите Георги Митов.

    Благотворителната инициативата е под патронажа на Почетния председател на УС на „Дом на науката и техника“ Евелина Васкова. Инициативата бе открита с музикално - художествена програма, в която участие взеха възпитаници от детска градина „Българче“ и представители от Младежки център.

    В благородното начинание се включиха още председателят на кмета на Община Враца Калин Каменов, директори на институции, граждани.