ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СТЕФАН КРАСИМИРОВ ПОСРЕЩНА МИНИСТЪРА НА ПРАВОСЪДИЕТО НАДЕЖДА ЙОРДАНОВА ВЪВ ВРАЦА


    Областният управител Стефан Красимиров и неговият заместник Красимир Колев проведоха среща с г-жа Надежда Йорданова, министър на правосъдието, на която бяха обсъдени широк кръг от теми, включително  и предприетите от Министерството на правосъдието действия в законодателен план.

    Областният управител поздрави правосъдния министър за успешно направените реформи на съдебната система, свързани със закриването на  Специализирания наказателен съд и Специализираната прокуратура. В рамките на разговора те констатираха, че не само на ниво правителство, но и на ниво област се работи усилено по темата за борбата с корупцията и споделиха общото си виждане за въвеждане на отчетност и контрол на главния прокурор и подобряване на достъпа до правосъдие на гражданите. Усещането за липса на  справедливост е фундаментален проблем, който засяга самите устои на правовата държава, затова необходимостта от повишаване на доверието на гражданите в правосъдната система трябва да е предмет на целенасочени усилия на държавната власт.

   Срещата на министър Йорданова беше част от  визитата й във Враца, където тя разгледа условията, при които пребивават лишените от свобода във Врачанския затвор,  както и строително-монтажните работи в общежитието за лишени от свобода непълнолетни лица.