ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ СТЕФАН КРАСИМИРОВ БЕШЕ ГОСТ НА ФЕСТИВАЛА НА РИБАТА В ГРАД КОЗЛОДУЙ


    По покана на кмета на община Козлодуй Маринела Николова, областният управител Стефан Красимиров взе участие във Фестивала на рибата – 2022г., организиран от общината по повод Световния ден на риболова и Международния ден на река Дунав,.

    В празника участваха местни рибари, граждани и гости на Козлодуй и пенсионерските клубове от общината. Проведено бе и състезание по улов на риба във водите на река Дунав, спечелено от най-малкия участник Светослав Илиев. Младежи и девойки почистиха бреговата ивица край Ботев парк от битови отпадъци. На фестивала бе поканен известният шеф-готвач Иван Звездев, който сготви вкусна рибена курбан чорба за всички. Стефан Красимиров се убеди в кулинарните умения не само на шеф Звездев, но и  на готвачките от пенсионерските клубове,  чиито блюда бяха дегустирани при проведеното кулинарно състезание.

    Гости на Фестивала бяха евродепутатът Андрей Новаков, Валя Берчева – кмет на Община Мизия, както и делегати от седем европейски държави: Албания, Гърция, Германия, Италия, Чехия, Полша и Унгария.