ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИЕТО ЗА ПОДГОТОВКАТА НА БОТЕВИ ДНИ 2024 Г.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НАДЯ ДОНКИНСКА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЗАСЕДАНИЕТО ЗА ПОДГОТОВКАТА НА БОТЕВИ ДНИ 2024 Г.

На 22.03.2024 г. в община Враца се проведе първото заседание за подготовката на Ботеви дни 2024 г. в периода  27.05.2024 г.- 02.06.2024 г.

Тазгодишните чествания ще бъдат открити на 27 май на площад „Христо Ботев“ гр. Враца и се предвижда богата празнична програма с редица мероприятия, в т.ч. аудио-визуално шоу с над 200 дрона. За първа година всички вечерни концерти ще се проведат на голяма сцена на централния площад в града.

По време на заседанието бяха обсъдени да бъдат включени освен традиционните събития, и много нови родолюбиви инициативи.

На работната среща г-жа Надя Донкинска, запозна присъстващите с предприетите до момента действия от страна на Областна администрация - Враца, като основен организатор на 76-тия Национален туристически поход “Козлодуй – Околчица“ 2024г. относно изпратения регламент за провеждането и писма до областните администрации и РУО-та в страната, и кметове на общини в областта  за участие.

Пълната програмата на честванията, посветени на подвига на Христо Ботев и неговата чета, ще бъдат публикувани след утвърждаването й от Ботевския организационен комитет през месец април.