ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ВРАЦА ПОСРЕЩНА МИНИСТЪРА НА ТУРИЗМА ЕВТИМ МИЛОШЕВ


На 21.05.2024 г. по покана на областния управител Надя Донкинска.  гост в град Враца беше служебния министър на туризма Евтим Милошев.

Той е на първото си официално посещение в областния град, откакто е служебен министър на туризма.

В Областна администрация Враца се проведе работна среща с областния управител, заместник областния управител, кметове на общини и представители на туристическия бранш, фирми винопроизводители, като обсъдени бяха темата „Сътрудничество и партньорство за устойчив туризъм в област Враца: Възможности и предизвикателства“.

 „Трябва да се направи цялостен туристически продукт за развитие на туризма и инфраструктурата. По този начин туристите от страната и чужбина ще бъдат посрещнати
с вкуса на България“, заяви министър Милошев.

В рамките на деня министър Милошев посети Посетителски център „Врачански Балкан“, където беше посрещнати от директора инж. Николай Ненчев. В уютна обстановка гостите бяха запознати с дейността и обхвата на Природен парк "Врачански Балкан", част от Европейската екологична мрежа "Натура 2000". В границите на парка влизат резерват "Врачански карст" и няколко природни забележителности и защитени местности, обясни г-н Ненчев.

Обиколката продължи с посещение на Регионален исторически музей – Враца,  където , директорът на музея, запозна министър Милошев  с експозицията „Рогозенско съкровище“ и се потопи в богатата културна история завещана ни от тракийските царе.

В края на своето посещение министър Евтим Милошев остана изключително впечатлен от природните красоти на Област Враца, представени от екипа на "Врачански Балкан" и богатото ни културно наследство в Регионален исторически музей-Враца и заяви, че туризмът и културното ни наследство трябва да бъдат популяризирани повече в България и по света.