ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИВАН СЪЛОВ ОТЛИЧИ ПЕДАГОЗИ


Областният управител Иван Сълов връчи грамотите и лично поздрави отличените педагогически специалисти, постигнали високи постижения в работата си през учебната година. Церемонията се проведе в залата на Регионалното управление на образованието.

Освен педагогически специалисти, са отличени и 51 ученици, като техните грамоти ще бъдат връчени на училищни тържества във връзка с 24 май.

Началникът на Регионалното управление на образованието – Враца Галина Евденова благодари на всички, които въпреки необичайните условия и през тази учебна година работиха съвестно и с ентусиазъм постигнаха забележителни успехи, както в своето израстване, така и в работата за успешни изяви на учениците.

Директорът на Основно училище „Н. Й. Вапцаров“-с. Селановци Петя Русинова получи в навечерието на 24 май най-високото отличие на МОН – наградата „Иван Рилски“. Общо 11 директори и учители са отличени с почетната грамота на МОН „Неофит Рилски“, по предложение на РУО - Враца, на синдикалните организации и на Съюза на работодателите в системата на образованието.

Грамотата на началника на РУО – Враца Галина Евденова получиха още 6 директори и 28 педагогически специалисти, както и няколко учителски колектива.

„Всеки човек се нуждае от признание за това, което върши, за да се чувства оценен и да се вдъхнови“, каза при награждаването Галина Евденова.

Тя отбеляза като новост в награждаването през тази година признанието към служителите на РУО – Враца.

„През годините всеки от тях е дал своя принос за развиването и утвърждаването на институцията, затова всеки получи грамота. Регионалното управление на образованието – Враца е едно от малкото регионални управления в страната, които прилагат Обща рамка за оценка (CAF). Само преди няколко дни е получено и признанието от Института за публична администрация за правилно и качествено прилагане на модела CAF, заради което РУО – Враца получава етикета „Ефективен CAF потребител“, сподели Евденова.

Участниците в тържеството бяха поздравени с изпълнения на ученици от СУ „Козма Тричков“ и СУ „Отец Паисий“, както и деца от ДГ „Славейче“, Враца.