ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА НОВ ЗАВОД НА ТЕКЛАС


    Областният управите Георги Митов присъства на официалната церемония по откриването на завода за автомобилни компоненти на фирма Теклас в гр. Враца. Инвестицията в предприятието е в размер на 20 милиона лева. Разкрити са 300 работни места, с тенденция броят им да се увеличава през следващите години.

    Дружествата на „Теклас“ са специализирани в производството на каучукови, пластмасови и метални съединения за горивните, охладителните и спирачни системи за всички световно известни автомобилни компании, сред тях и най-новите електрически и хибридни модели. Компанията притежава собствени заводи в България, Турция, Сърбия, Китай и Мексико, а така също така и логистични центрове и офиси в Европа. „Теклас“ е с общ персонал над 7 500 души.

    По време на обиколката на завода и роботизирания склад бяха разгледани авточастите, които се произвеждат там и автоматизираните линии на предприятието. Направена беше демонстрация на робот AGV и иновативни технологии, които се използват по време на производствения процес.

    На събитието във Враца присъстваха президентът Румен Радев, министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и Н. Пр. Айлин Секизкьок, посланик на Турция в България, кметът на Община Враца Калин Каменов, заместник областният управител Милчо Стефанов, представители на ръководството на компанията, кметове на общини, областният управител на област Кърджали и представители на местния бизнес.