ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В 75-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА „КОЗЛОДУЙ ДО ОКОЛЧИЦА“ - 2023 Г.

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ В 75-ТИЯ НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА „КОЗЛОДУЙ ДО ОКОЛЧИЦА“ - 2023 Г.

    Уважаеми родолюбци,

    Скъпи ученици и граждани,

 

    Областна администрация – Враца за поредна година организира една от най-мащабните туристически инициативи, а именно Националния туристически поход по пътя на Ботевата чета „Козлодуй-Околчица“, който се провежда в периода 27 май – 2 юни.

    За 75-ти път ще се преклоним пред трагичната саможертва на българския поет, революционер и национален герой Христо Ботев и неговите четници, вървейки по техните стъпки от слизането на Козлодуйския бряг до историческия връх Околчица.

    Всеки един участник преминавайки тези 120 километра, ще стане част от четата на десетките хиляди българи, преминали през годините по този славен път, ще изпита родолюбивото чувство на преклонение и гордост пред  благородното дело на поета, благодарение на който ние се наричаме свободни.

    Всеки желаещ да се включи в туристическата инициатива и да извърви пътя на героичността и славата, може да го направи като изпрати заявка на електронна поща: obl-vr@vratsa.government.bg, или на адрес: гр. Враца 3000, бул. „Демокрация“ № 1, Областна администрация – Враца.

    Заявки за участие на ученически групи следва да се подадат в срок до 28.04.2023 г., тъй като изхранването на учениците е за сметка на бюджета на Областна администрация – Враца, и е предмет на обществена поръчка.  

    За останалите групи и индивидуални участници срокът за заявки е до 15.05.2023 г.

   Регламентът за провеждането и заявките за участие може да изтеглите от тук.