ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 53 ГОДИНИ ОТ ОБЯВЯВАНЕТО НА МИЗИЯ ЗА ГРАД


    С тъждествена церемония по издигане на националния флаг на площад „Свобода“ в гр. Мизия започна тържеството по честването на 53-тата годишнина от обявяването на Мизия за град.

    Преди 53 години, на 13 февруари, с Указ № 344 за преименуване на обекти от национално и местно значение се постановява промяната в административно-териториалното деление на Врачански окръг. С него идва и сливането на две селища от градски тип – Гложене и Букьовци в град с ново наименование – Мизия.

    Областният управител поднесе поздравителен адрес в които изрази своята увереност, че и занапред ръководството на общината ще работи активно за развитието и просперитета на града и, че със съвместните усилия на местната и държавна власт, този край на България може да развие пълния си потенциал.          

    По време на тържественото заседание на Общинския съвет със званието почетен гражданин беше  удостоен роденият в село Крушовица Николай Николов.

    Официални гости на празника бяха Високо Преосвещенство Врачански митрополит Григорий, Отец Аспарух, Татяна Спасова - Председател на ОбС Мизия, общински съветници, Илия Илиевски - Кмет на кметство с. Крушовица, Цветелина Димитрова - кметски наместник на с. Войводово и други.