ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ГЕОРГИ МИТОВ ПРИСЪСТВА НА ПРАЗНИКА НА НВУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ГР. ВЕЛИКО ТЪРНОВО


    Националният военен университет "Васил Левски" във Велико Търново отбеляза 144 години от създаването на Военното училище в България, чийто  приемник е.

    За празника на Националния военен университет с военен ритуал бяха поднесени цветя на паметника на Васил Левски и на паметника на възпитаниците.

    Великотърновският митрополит Григорий бе удостоен с почетното звание "Доктор хонорис кауза" на Националния военен университет "Васил Левски". Титлата му е присъдена за особени заслуги във възпитанието на бъдещите офицери към идеалите на родолюбието, дълга и честта, както и за приноса му към мисията на университета да ги формира като личности и лидери.

    На церемонията присъстваха началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната полковникът от запаса Владко Владов, генерал-майор Тодор Дочев, началник на Военна академия „Г.С.Раковски“, адмирал проф. д-р на военните науки Боян Кирилов Медникаров, началник на Висшето военноморско училище „Н. Вапцаров“ във Варна, бригаден генерал Димитър Хлебаров, командир на командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана, областните управители на Велико Търново и Шумен и др.