ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕШЕ ОФИЦИАЛЕН ГОСТ НА СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ ГР.ВРАЦА


    Днес Областният управител на Враца Надя Донкинска  беше официален гост по покана на директора на СУ „Христо Ботев“ гр. Враца, Виктор Кръстев на изпращането на 117-ия випуск на училището.

    На събитието присъстваха още председателя на училищното настоятелство Юлиан Кирилов, председателя на обществения съвет Нели Николова, директора на СУ „Козма Тричков“  Татяна Ангелова, ученици, родители и гости.

   На тържеството Георги Георгиев Иванов, ученик от 12. клас, профил „Обществени науки" получи  наградата „Румен Евлогиев", която за втора поредна година се присъжда от семейството за проявена лична отговорност и всеотдайност, за издигане на авторитета и представяне пред обществеността на СУ „Христо Ботев" - Враца.

   Абитуриентката Теодора Александрова Василева, ученичка от 12 клас, профил „Обществени науки", която е лауреат на редица престижни литературни конкурси, включени в националния календар за изяви по интереси на децата и учениците в сферата на художественото творчество.

  Областният управител поздрави преподавателите и зрелостниците с думите:„Скъпи зрелостници, СУ „Христо Ботев" - Враца е училище с традиции, самият факт, че тази година празнуваме 200 години Първо светско училище, 175 години класно училище, 115 години Врачанска пълна окръжна мъжка гимназия са цифри, който всяват респект и задължават. Предстоят Ви важни и отговорни събития и решения, свързани с продължаването на образованието Ви във висши учебни училища, с избора на професия и пълноценно осъществяване в различни сфери на обществения живот. Желая Ви здраве, бъдете целеустремени и реализирайте мечтите си!“

   По време на тържеството Областният управител Надя Донкинска и директора на СУ „Христо Ботев“ гр. Враца, Виктор Кръстев, откриха обновената класна стая за обучение по метода Монтесори с оборудване, което отговаря на най-новите нормативни изисквания, с чинове, на които са изобразени портрети на велики българи.