ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ БЕШЕ ГОСТ НА ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА В СУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – ГР. ВРАЦА


    Областният управител Георги Митов участва в тържественото откриване на новата учебна година в гимназия „Христо Ботев“, град Враца. С химна на Република България и с тържествен водосвет за здраве и благополучие отслужен от отец Аспарух, бе известено началото на образователната 2022/2023 година.

    В приветствието си областният управител се обърна към ръководството и педагогическия колектив на училището с думи на уважение за труда и професионализма, които влагат във всекидневната си работа. Той изрази своята благодарност и признателност към учителите, които умело водят децата по пътя на просвещението и които заедно с родителите  носят огромната отговорност да възпитат децата в  любов към знанието, любов към труда и любов към човека.

    Към учениците той отправи призив да бъдат себе си във всяка една ситуация в училище, да бъдат  мобилизирани и да  търсят решения на проблеми и предизвикателства.

    „Намерете време да четете, да спортувате, да рисувате, да танцувате, да пишете стихове или да изучавате звездите и океаните… Развийте таланта си и стимулирайте любопитството си.“, каза още в словото си областният управител.

    На всички пожела вдъхновение, оптимизъм и удовлетворение през новата учебна година.

    От името на областния управител поздравителни адреси по случай  първия учебен ден бяха връчени на директорите на всички