Областна администрация - Враца се включи в "Европейски ден без загинали на пътя"


По инициатива на областният управител, г-жа Малина Николова, експерти от Областна администрация – Враца се включиха в открити уроци по безопасност на движението в 9 училища от град Враца.

Поводът е Европейския ден без загинали на пътя, който тази година се отбелязва на 26 септември под мотото: „Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!“

Екипът на Областна администрация – Враца изготви и раздаде информационни брошури с основните правила за безопасно поведение на пътя.

В часа на класа, чрез интерактивни игри, педагогически специалисти от НУ „Иван Вазов“, НУ „Иванчо Младенов“, НУ „Софроний Врачански“, ОУ „Васил Левски“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Никола Войводов“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Васил Кънчов“, представиха на първокласници правилата за безопасност и движение по пътищата.

Малките ученици вече могат да  разкажат кои са безопасните места за движение на пешеходците, видове пешеходни пътеки и как се пресича на пешеходна пътека с възрастен, да нарисуват безопасния път до училище и  разпознават пътните светофари.