ГЕОРГИ МИТОВ ЗАПОЗНА МИНИСТЪР ИВАН ШИШКОВ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА МРЕЖА В ОБЛАСТ ВРАЦА

ГЕОРГИ МИТОВ ЗАПОЗНА МИНИСТЪР ИВАН ШИШКОВ ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ПЪТНАТА МРЕЖА В ОБЛАСТ ВРАЦА

    На проведената на 10.01.2023 г. работна среща в Областна администрация – Монтана областният управител Георги Митов запозна министърът на регионалното развитие Иван Шишков за състоянието на Републиканските пътища на територията на област Враца.

    Областният управител обърна внимание на Обходния път на гр. Враца, който към настоящия момент е в много лошо експлоатационно състояние, с много пропадания, пукнатини, дупки по асфалтовата настилка.

    На срещата беше коментиран и път и път I-1 /Е 79/ Монтана – Враца – София, при  който в следствие на интензивното движение са се образували по пътното платно единични дупки, пукнатини и фуги, коловози, слягания, изтласквания и нарушен ръб на настилката. Всичко това затруднява движението с нормална скорост и е предпоставка за ПТП.

    В срещата участваха зам.-регионалният министър Николай Шушков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Венцислав Ангелов и инж. Десислава Паунова – член на УС, изпълнителният директор на „Автомагистрали“ ЕАД инж. Иван Станчев, Бисер Йорданов – директор на дирекция УСИП в АПИ, областните управители на Монтана и Видин – Валери Димитров и Огнян Асенов, зам.-областният управител на Монтана Кирил Делев, директорите на областните пътни управления в трите области и др.

    Министърът се запозна с проблемите, свързани с пътния и ВиК сектори в региона.