ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДИПЛОМИТЕ НА ВИПУСК 2019 НА ФИЛИАЛ „ПРОФ. Д-Р ИВАН МИТЕВ“ – ВРАЦА КЪМ МУ – СОФИЯ


За областният управител Мирослав Комитски беше официален гост на Церемонията по връчване на дипломите на Випуск 2019 на Филиал „Проф. д-р Иван Митев“ – Враца към МУ – София.

„Общо 94 абсолвенти в три специалности по здравни грижи получават днес своите дипломи, като 19 от тях са с отличен успех! Гордеем се с Вас, скъпи дипломанти! Бъдете отговорни, сърдечни и добри хора! Не спирайте да учите и да се развивате, трупайте нови знания и способности. В днешния ден искам да благодаря на всички преподаватели и на Вашите родители. Вашето завършване е едно сбъднато желание, а днес навлизате в професионалния път. Убедена съм, че Вие вече имате работа, а присъствието на Вашите работодатели свидетелства и за уважението към нашите професии“, заяви в приветственото си слово доцент Павлинка Добрилова, директор на Врачанския филиал.

На тържествената церемония присъстваха също представители на здравните заведения и на местната власт. Ректорът на Медицинския университет проф. Виктор Златков поздрави завършващите и им пожела успех.

„Враца има потенциал и условия за развитие на академичната среда. Радвам се, че се използват всички механизми за подобряване на материалната база, за насърчаване на студентите и тези резултати са постигнати благодарение на усилията и подкрепата на Община Враца и на Областна администрация – Враца“, заяви проф. Златков. Той сподели, че предстои реализацията на нови проекти, свързани с привличането на все повече студенти към желани специалности, тъй като необходимостта от добре подготвени специалисти по здравни грижи е голяма.

Във Випуск 2019 завършват 53 медицински сестри, 21 акушерки и 20 трудотерапевти. Те положиха традиционната клетва на медицинската сестра, а празничната програма завърши с концерт.