ЦЕНТЪР ЗА ТЕХНОЛОГИИ И КРЕАТИВНИ ИНДУСТРИИ „CERN“ ОТВОРИ ВРАТИ В ПЕГ „ЙОАН ЕКЗАРХ“


   На официалното откриване на иновативен технологичен център в Езикова гимназия – Враца присъства областният управител Стефан Красимиров

   „Радвам се, че сте приели предизвикателството да разчупите рамката и да приемете разбирането, че обучението надхвърля стереотипа на училището. Съвременните деца са дигитални, обичат динамиката на поднасяне на учебното съдържание и ние  трябва да запазим и доразвием тяхната любознателност и желание за развитие. Синтезът между математическа мисъл и ясна логика, съчетани с разбирането за света и креативността ще дадат силен старт на талантливите ученици от Профилирана езикова гимназия -  Враца да развиват своите способности и да следват смело своите мечти.“ – каза при откриването областния управител.

   Валентина Михайлова, директор на ПЕГ „Йоан Екзарх“,  благодари на всички, които са направили възможно реализирането на мащабния проект. Центърът е разположен на площ от близо 240 кв. м. и включва седем помещения, обордвани с модерен хардуер и софтуер в мрежа, 3-D принтери и аудиовизуални системи. Тук дизайнът, изкуството и философията обогатяват обучението, насочват учениците към творческо мислене и им дават възможност  да придобият ключови компетентности в сферата на информационните технологии, чуждите езици, хуманитарните науки и графичния дизайн.  

   На събитието присъстваха още кметът на община Враца Калин Каменов, началникът на РУО – Враца Лорета Колева, директори