бър ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ СЕ ВКЛЮЧИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА В ПОДКРЕПА НА РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА - Областна администрация Враца

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ СЕ ВКЛЮЧИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИНИЦИАТИВА В ПОДКРЕПА НА РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ НА ВРАЧАНСКАТА БОЛНИЦА


Заместник областният управител Мирослав Комитски се включи в благотворителната инициатива в подкрепа на родилното отделение на врачанската болница. Той закупи един от 56-те пълнени шарани в станалата традиция изложба-базар в чест на големия християнски празник Никулден. Инициативата се организира от Община Враца и по този начин областният център възроди старата традиция от централния площад да се дава началото на празниците в града.

Тържественото отбелязване на Никулден започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий и освещаване на рибен курбан.

По - рано през деня, заместник областният управител Мирослав Комитски, заедно с кмета на Община Враца Калин Каменов присъстваха на празничната архиерейска Света литургия, с която бе отбелязана 150-та годишнина от изграждането на митрополитски храм „Свети Николай“ в града.