бър ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ БЕШЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 80-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ КЪНЧОВ“ – ВРАЦА - Областна администрация Враца

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МИРОСЛАВ КОМИТСКИ БЕШЕ ГОСТ НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 80-ТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ КЪНЧОВ“ – ВРАЦА


Заместник областният управител Мирослав Комитски беше гост на тържественото отбелязване на 80-та годишнина от създаването на Средно училище „Васил Кънчов“ – Враца.  

Тържественият концерт – спектакъл се проведе в Драматично – куклен театър – Враца и бе открит от директора на учебното заведение Димитър Марков. Той приветства бившите и настоящите ученици и преподаватели и изказа благодарност за високите им постижения в образователния процес.

Заместник областният управител Мирослав Комитски връчи поздравителен адрес по повод ярката годишнина и пожела на целия екип на учебното заведение здраве и нови успехи.

„Средно училище „Васил Кънчов“ поставя основите на просветното дело във Враца, а половин век по-късно и на мениджърското обучение - новаторско за времето си решение, с което създаде и утвърди традиции в системата на образованието. Авторитетът на училището и неговите учебни програми се дължи на професионализма на преподавателите и на стотиците възпитаници, които продължиха обучението си и вече се реализираха успешно в своята област.

Така вече 80 години, СУ „Васил Кънчов“ изгражда младите личности на нашето общество.

Уважаеми учители, всички Вие в ежедневната си образователна и възпитателна дейност се ръководите от желанието и амбицията да подготвяте своите ученици, да ги научите сами да търсят и откриват света на познанието и науката. Благодаря Ви за усърдния труд!

Скъпи ученици, обръщам се към Вас с пожелания за много успехи и отлична реализация. Уверен съм, че сте избрали най-доброто училище, в което да се образовате.

Вярвайте на своите учители, учете се от тях, използвайте своята оригиналност, различност и вълшебство, за да бъдете истински щастливи!

На Вас, господин Марков и на целия Ви екип желая здраве, дръзновение и нека с мъдрост бъдете достойни претворители на делото на Вашия патрон Васил Кънчов!“ се казва в поздравителния адрес.

Програмата продължи с исторически филм - ретроспекция, открояващ важни моменти от създаването на училището. Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ изнесе неповторим концерт и създаде невероятна празнична атмосфера.