Публикуван е регламентът на 73-ти НТП “По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица” 2019

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ПРОВЕДЕНАТА ОТ МИНИСТЪР ВАЛЕНТИН РАДЕВ РАБОТНА СРЕЩА С КМЕТОВЕ НА ОБЩИНИ И НА НАСЕЛЕНИ МЕСТА НА ТЕМА „МЕРКИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА И ПРЕВЕНЦИЯ НА БИТОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ"


Областният управител на област Враца Малина Николова участва в инициираната от Министерство на вътрешните работи среща на министър Валентин Радев с кметове на общини и на населени места на тема „Мерки за повишаване на сигурността и превенция на битовата престъпност в населените места от област Враца“. На срещата присъстваха също народните представители, заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, директорът на Областна дирекция на МВР-Враца старши комисар Янко Янколов и кметът на Община Враца Калин Каменов.

Министър Валентин Радев изрази задоволство от дадената положителна оценка за работата на полицията в региона и постигнатото добро взаимодействие. По време на форума бяха дискутирани основни теми, свързани с незаконния добив на дървесина, противодействието на битовата престъпност и възможностите за видеонаблюдение в малките населени места.

„Враца е добър пример за това как камерите помагат за ограничаване на престъпността“, посочи министър Радев. В този смисъл той поясни, че Министерство на вътрешните работи, в лицето на държавата, се ангажира с осигуряването на софтуера за видеонаблюдението, а изграждането на системата от камери може да се осъществи по проекти и до голяма степен зависи от активността на кметовете по места. Като добър пример той посочи и реализирания проект на територията на Козлодуй. Министър Радев увери, че ще продължи и процеса по назначаването на полицейски инспектори в малките населени места, както и постоянния анализ на данните от интерактивната карта на престъпността и определянето на нуждата от полицаи в конкретните населени места. Той изрази надежда, че тези мерки ще дадат повече спокойствие и сигурност на жителите на Врачанска област.

В рамките на работното си посещение в област Враца, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, откриха обновената сграда на пожарната в Мездра. Вътрешният министър отбеляза, че средствата, спестени от енергийните разходи, ще могат да бъдат пренасочени към други дейности на пожарната безопасност, а подобрените условия за работа ще мотивират служителите. В резултат от реализацията на проекта се очаква значително намаляване на енергийното потребление - намаляване на експлоатационните разходи на сградата и екологичен ефект, включващ редуциране на емисиите на въглероден диоксид. Извършените дейности са на стойност близо 100 хил. лева. В Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” – Мездра работят 21 служители, които обслужват територия с население от 21 627 жители, разпределени в 28 населени места.