ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ОБНОВЕНАТА ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКА ПИСТА ВЪВ ВРАЦА


Областният управител Малина Николова, заедно с министъра на младежта и спорта Красен Кралев, народния представител инж. Петя Аврамова и кмета Калин Каменов откриха изцяло обновената покрита лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Христо Ботев“ - Враца. Спортният обект е построен през 1973 и оттогава не е ремонтиран. След извършените строително-ремонтни дейности, Враца вече разполага с модерна лекоатлетическа база, единствената на територията на Северозападна България.

„Малко са залите в България, където може да се практикува зимно време Царицата на спортовете", каза при откриването министър Красен Кралев. "Днес е празник за спорта във Враца, не всеки ден имаме възможност да открием нови или реновирани спортни съоръжения. Още повече, че закритата лекоатлетическа писта е ремонтирана със собствени средства и усилия от Община Враца. След обновяването на залата, тя се става модерно специализирано лекоатлетическо съоръжение, което ще обслужва не само трите лекоатлетически врачански клуба, но и през зимния сезон ще могат да се провеждат турнири с национално значение. Мога отговорно да заявя, че в Министерството ще направим всичко възможно да подкрепим и други проекти на Община Враца, свързани с футбола и спорта“, изрази със задоволство Красен Кралев. Министър Кралев одобри извършения ремонт и обсъди с треньори от детските клубове възможностите за осигуряване на допълнително оборудване, от каквото се нуждае залата. "Държавата прави всичко възможно да помага там, където се работи и има желание за обновяване на спортната инфраструктура", коментира Красен Кралев.

Кметът на Община Враца Калин Каменов изрази задоволството си, че в началото на новата учебна година във Враца се случва историческо събитие, свързано с подобряването на спортната инфраструктура и даващо възможност на децата на Враца да тренират в съвременни условия. „Надявам се те да положат достатъчно усилия и след време да ни зарадват с много медали и титли“, допълни още Калин. Каменов. Община Враца е извършила ремонт на голямата зала на стойност 250 000 лв. Чрез средства от Националния доверителен екофонд са осигурени 700 000 лв. за енергийна ефективност на сградата.

Водосвет – молебен за освещаване на обновената спортна зала отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.