бър ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В ОБЩЕСТВЕНАТА ДИСКУСИЯ „ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ“ - Областна администрация Враца

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В ОБЩЕСТВЕНАТА ДИСКУСИЯ „ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ“

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ЩЕ ВЗЕМЕ УЧАСТИЕ В ОБЩЕСТВЕНАТА ДИСКУСИЯ „ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ“

На 11 април 2016 г. /понеделник/, Областният управител на Област Враца Малина Николова ще вземе участие в Обществената дискусия на тема: ЧУДЕСАТА НА ВРАЦА И СЕВЕРОЗАПАДА. НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА РАЗВИТИЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИЯ ТУРИЗЪМ И ИКОНОМИКАТА В РЕГИОНА. Дискусията се организира от вестник „Стандарт” в рамките на Националната кампания „Чудесата на България 2016”. Целта на форума е популяризиране на културно-историческото наследство в България, развитие на културно-историческия туризъм и подпомагане на музейното дело.

Събитието ще се проведе в Регионалния исторически музей – Враца от 11.00 ч.  На него ще присъстват Председателят на народното събрание Цецка Цачева, Министърът на туризма Николина Ангелкова, Кметът на Община Враца Калин Каменов, народни представители, кметовете на общини от областите Враца, Монтана, Видин и Белоградчик, представители на Министерството на туризма, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, представители на туристическата индустрия, бизнес организации, историци, археолози, директори на музеи, хотелиери, туроператори, неправителствени организации. На форума ще бъде даден официално старт на кампанията „ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ” за 2016 г. и ще бъдат обсъдени следните теми:         Културно-историческият туризъм и поклонническият туризъм – нови възможности за развитие на икономиката в региона;       Музеите – превръщане на съкровищниците в България в институции за развитие на туризма;        Рогозенското съкровище – посланик на България пред Европа и света.