бър ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВОТО ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА СГРАДА И АКАДЕМИЧНАТА 2017/2018 ГОДИНА НА ФИЛИАЛА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ВЪВ ВРАЦА - Областна администрация Враца

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВОТО ПО ПОВОД ОТКРИВАНЕТО НА НОВАТА СГРАДА И АКАДЕМИЧНАТА 2017/2018 ГОДИНА НА ФИЛИАЛА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ ВЪВ ВРАЦА


Областният управител Малина Николова присъства на тържеството по повод откриването на новата сграда и академичната 2017/2018 година на Филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ във Враца. Церемонията откри ректорът на ВТУ проф. д-р Христо Бонджолов, който приветства всичките 480 студенти на Врачанския филиал. Академично слово поднесе директорът на Великотърновски университет - Филиал Враца проф. д-р Маринела Михова. Тя отбеляза, че университетът започва една различна академична година – в нова сграда, със 100 процента реализиран прием и нова специалност, която ще обучава учителски кадри по най-търсената в областта специалност „математика и информатика“.

„Реализацията на идеята да сме днес в нашия нов дом е вследствие на усилията на хората, които застанаха зад нея. Благодаря искрено на народния представител инж. Петя Аврамова, която инициира и спомогна за реализацията на тази идея. Благодаря на кмета Калин Каменов, който съдейства за отдаването на сградата. Благодаря сърдечно на областния управител Малина Николова, която винаги е част от живота на филиала и ни помага за реализирането на нашата дейност“, заяви професор Михова. Тя изказа благодарност на ръководството на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и лично на проф. Бонджолов за изпълнения ангажимент Врачанският филиал да има своя реновирана и модерна сграда.

Областният управител Малина Николова поздрави ръководството, академичната общност и студентите.

„Вдъхновяващото слово на проф.Бонджолов дава надежда, че в област Враца ще продължи да се развива академичната мисъл, да се обучават качествено студентите и Филиалът на Великотърновския университет ще се превърне в духовен и културен център на нашата област“, подчерта Малина Николова. Тя изрази своята подкрепа и задоволството си от реализираната идея за преместването на филиала в нова и модерна сграда. „Благодаря на кмета Калин Каменов и на Общински съвет – Враца за предоставянето на сградата, с което се осигурява лесен достъп до учебното заведение и модерна среда за преподаватели и студенти“, заяви Малина Николова и пожела успешна академична година.

В края на церемонията, проф. д-р Христо Бонджолов – ректор на Великотърновския университет, директорът на филиала проф. Михова, областният управител Малина Николова и заместник – председателят на Общински съвет – Враца Владимир Христов прерязаха лентата на модерната сграда.

Водосвет отслужи Врачанска митрополия. Поздрави към ръководството и студентите поднесоха директори на детски градини и учебни завения в областта, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, колеги и партньори на Филиала на Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Враца.