ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 132-АТА ГОДИШНИНА ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ


Областният управител Малина Николова присъства на тържественото отбелязване на 132-ата годишнина от Съединението на България.

Церемонията, организирана от община Враца, се състоя пред паметника на загиналите във войните „Лъвчето“ и на нея присъстваха народните представители инж. Петя Аврамова, Николай Иванов, Иван Генов и Красимир Богданов, председателят Румен Антов и общинските съветници в Общински съвет – Враца, общественици и граждани.

Исторически факти за акта на Съединението представи Мирослава Топалова – уредник в Регионалния исторически музей. Приветствено слово произнесе кметът на Община Враца Калин Каменов. Благодарствен молебен и водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

Участие в програмата за отбелязване на годишнината взеха духов оркестър при Народно читалище „Развитие – 1869“ и военнослужещи от поделение 54 990 – Враца. В знак на признателност пред героизма и саможертвата на загиналите във войните пред монумента бяха поднесени венци и цветя.

Областният управител Малина Николова поздравява гражданите и гостите на област Враца по повод Деня на Съединението на България.

„Днес, когато славим една от най-важните дати в българската история – провъзгласяването на Съединението, нека помним и да се гордеем със своята история, за да я предаваме на поколенията! Честит празник!“