Публикуван е регламентът на 73-ти НТП “По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица” 2019

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА НА ОБЩОГРАДСКОТО ТЪРЖЕСТВО, ПОСВЕТЕНО НА 279-ТАТА ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВЕТИ СОФРОНИЙ ЕПИСКОП ВРАЧАНСКИ


Областният управител Малина Николова присъства на общоградското тържество, посветено на 279-тата годишнина от рождението на Свети Софроний епископ Врачански и 109-тата годишнина от основаването на училището в града, носещо неговото име.

 „На този ден Враца почита своя небесен закрилник. Днес, ние, неговите наследници, имаме задача, която трябва да изпълним и тя е да пазим, да съхраняваме         , да създаваме и да обичаме онази България, за която той се е борил, благославял и се е молил. Сигурен съм, че пазейки българския език, духовност и традиции, ние като врачани, ще може гордо да се наречем наследници на Св. Софроний Епископ Врачански. Честит празник!“, отбеляза в словото си кметът Калин Каменов.

Пред паметника на възрожденеца, където се проведе честването, прозвуча поетична композиция, включваща стихове в прослава към будителя, поднесена от възпитаници на Начално училище „Св. Софроний Врачански“.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

В знак на синовна признателност, пред паметника на небесния закрилник на Враца, бяха поднесени венци и цветя.