бър ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА ДНЕС НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА БЛАГОУСТРОЕНОТО ДВОРНО ПРОСТРАНСТВО В ДГ „ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО“ ВЪВ ВРАЦА - Областна администрация Враца

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ПРИСЪСТВА ДНЕС НА ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА БЛАГОУСТРОЕНОТО ДВОРНО ПРОСТРАНСТВО В ДГ „ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО“ ВЪВ ВРАЦА


Областният управител Малина Николова присъства днес на тържественото откриване на благоустроеното дворно пространство в ДГ „Щастливо детство“, обновено по проект „Красива България“. Специален гост на детския празник беше министърът на труда и социалната политика Бисер Петков.

„За мен е искрено удоволствие да присъствам тук сред Вас в днешния ден, който превърнахте в истински празник. Радвам се, че мога да видя лично резултатът, реализиран по проект „Красива България“ в двора на детската градина. Искам да поздравя кмета и изпълнителите, затова че са постигнали наистина впечатляващ резултат и тези 251 086 лв.,  които пряко са финансирани по проекта са вложени ефективно и ползотворно“, каза министър Петков. Той допълни още, че общият бюджет по проект за тази година е 7 млн. и 200 хил. лв., като 3 млн. и 200 хил. се финансират директно от проекта, а останалите 4 млн. са съфинансирани основно от бенефициенти.

„Позволете ми да изразя удовлетворението си от доброто партньорство с Община Враца по реализирането на този и на други проекти, да поздравя децата и техните родителите и учители с тази придобивка. Нека да ви е  честита и нека този двор бъде огласян от детски смях, весели игри и наистина децата от тази детската градина да имат едно щастливо детство!“, с тези думи Министър Петков поздрави присъстващите на откриването.

„Всичко това нямаше да се случи без подкрепата и съдействието на Община Враца и на министерството на труда и социалната политика, на фирмата изпълнител на монтажните дейности „Гарант 90 Стоян Цонев“, на приятели и партньори. Вие направихте така, че врачанските деца да се отглеждат в още по-добри условия. Благодарим Ви!“- каза директорът на ДГ „Щастливо детство“ Галя Йончева.

Областният управител Малина Николова поздрави ръководството, педагозите и възпитаниците на детското заведение за реализирания проект. Тя изказа своето задоволство и благодарност към министерството на труда и социалната политика за подкрепата и към екипът на Община Враца за изпълнението на съвместните им ангажименти, насочени към създаване на по-благоприятна среда за развитие и обучение на най-малките жители на област Враца.