бър ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ОТКРИ ОБЕКТ ПО ПРОЕКТ "МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ 2018" В С. ЧЕЛОПЕК - Областна администрация Враца

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ МАЛИНА НИКОЛОВА ОТКРИ ОБЕКТ ПО ПРОЕКТ "МАЛКИ ГРАЖДАНСКИ ИНИЦИАТИВИ 2018" В С. ЧЕЛОПЕК


Жителите на с. Челопек тържествено отбелязват днес празника на населеното място и храмовия празник на църквата „Свети Димитър“ с литургия за здраве и благоденствие и откриване на обект по Проект “Малки граждански инициативи 2018“.

Областният управител Малина Николова участва в празничните инициативи, приветства и отправи пожелания към празнуващите имениците, строителите, жителите и гостите на Челопек.

„Радвам се, че в Деня на Свети Димитър Чудотворец, празника на Челопек и на строителите, сме заедно и откриваме едно наистина прекрасно и облагородено място за отдих. Поздравявам всички с храмовия празник и Ви желая здраве и сили, за да успявате в благородните си начинания. Вярвам, че съвместните ни усилия, заедно с кмета на селото Тихомир Тошев, Общински съвет – Враца и кмета на Община Враца Калин Каменов дават добри резултати, за да живеете по-добре и по-сплотено. Кметът на населеното място Тихомир Тошев заслужено може да се нарече строител, защото само за три години с различни проекти промени облика на Челопек. Неговата инициативност и умение да приобщава всички Вас се вижда и в изпълнението на този проект, от който ще се ползват хората от всички възрасти. Да Ви е честита новата придобивка“, поздрави присъстващите Малина Николова.

Реализираният проект по „Малки граждански инициативи“ на Общински съвет – Враца е на обща стойност 2895 лв. Кметът на населеното място Тихомир Тошев изказа благодарност на своите съграждани, с чиито доброволен труд е реализиран проектът „Среща при герана“. На откриването присъстваха кметът на Община Враца Калин Каменов, председателят на Общински съвет – Враца Румен Антов, общински съветници, жители и гости на Челопек.