ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ-ВРАЦА ОТБЕЛЯЗА МЕЖДУНАРОДНИЯ МЕМОРИАЛЕН ДЕН ЗА БЕЗОПАСНОСТ И ЗДРАВЕ ПРИ РАБОТА


Заместник областният управител Димитър Гъндев и членовете на Областния съвет по здравословни и безопасни условия на труд почетоха паметта на загиналите при трудови злополуки. Те поднесоха венци и цветя в знак на признателност пред паметника на „Миньора“ в  града.

Заместник областният управител Димитър Гъндев отправи апел към гражданите и работодателите да градят  култура по превенция за безопасни условия на труд.

„Тази година мотото на Международната организация на труда е „Повече информация на работното място“. Не само профсъюзите, които са се посветили на защита правата на работниците, но всички ние-институциите, работодателите трябва да създадем по-добри условия на труд, но и да дадем информация на всеки един работник,за да знае какви са неговите ангажименти и права и да търси по-добри условия на труд при своята професионална реализация.

Днес отдаваме почит пред паметта на тези хора, които са дали своя живот на трудовия си пост или са пострадали при трудови злополуки. Нека направим така, че тези случаи  да бъдат много по-малко и хората да работят в по-добри условия на труд.“, каза Димитър Гъндев.