ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА СЕ ВКЛЮЧВА АКТИВНО В НАЦИОНАЛНАТА ДОБРОВОЛЧЕСКА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА СЕ ВКЛЮЧВА АКТИВНО В НАЦИОНАЛНАТА ДОБРОВОЛЧЕСКА КАМПАНИЯ „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Областна администрация – Враца се включва активно в националната доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“. В най-мащабната екологична инициатива у нас, заедно с общините, по покана на областния управител Малина Николова, в инициативата ще участват и администрациите на териториалните звена на изпълнителната власт в област Враца. Представителите на Регионална здравна инспекция – Враца, Дирекция „Социално подпомагане“ – Враца, Национален осигурителен институт и Бюро по статистика – Враца ще почистят зелените площи около ремонтирания бул. „Васил Кънчов“/от ж.п. гара - Враца до изхода за Монтана/. Администрацията на Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите ще извърши почистване на местността „Хижата“, служителите на Областна дирекция на МВР – Враца и на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Враца ще почистват района от м. „Чайка“ до разклона за с. Згориград, а екипът на Областна администрация – Враца ще проведе акция по почистване на историческия връх „Околчица“. Всички инициативи от кампанията започват в 9.00 ч. на 16-ти септември /събота/.

За седма поредна година, провеждането на кампанията „Да изчистим България заедно“ обединява институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда, за да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план.

Главната роля в инициативата е поверена на гражданите, които с действията и начина си на мислене, се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на каузата да направим България чиста. Всички желаещи да се присъединят към кампанията „Да изчистим България заедно“ трябва да заявят своето участие на http://daizchistim.bg/kak-da-uchastvash/.