Публикуван е регламентът на 73-ти НТП “По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица” 2019

ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ – ВРАЦА РАЗРАБОТИ РЕГЛАМЕНТ, ОПРЕДЕЛЯЩ РЕДА И НАЧИНА НА УЧАСТИЕ В 72-РИ НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД „ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА – КОЗЛОДУЙ-ОКОЛЧИЦА“, 2018 г.


Областна администрация – Враца, като основен организатор по провеждане на 72-ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2018 г. разработи Регламент, определящ реда и начина на участие в туристическата проява. Походът се провежда ежегодно в дните от 27 май до 2 юни, в една походна колона по 120-километровия „Ботев път“ от Козлодуйски бряг до връх Околчица във Врачанския балкан.

72-рият Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2018 г. се провежда под патронажа на Председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и се посвещава на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.

Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика“ – Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Срокът за подаване на заявка за участие е до 11.05.2018 г. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областна администрация – Враца  и се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: гр. Враца, ПК 3000, бул. „Демокрация“ №1, Областна администрация – Враца. Регламента и образците докумети може да намерите ТУК.

Планираните дейности по провеждането на 72-рия Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“, 2018 г. ще бъдат описани в програма и тя ще бъде публикувана в срок до 01.05.2018 г. Всички желаещи да участват в туристическата инициатива могат да подават своите предложения за културно-масови и спортни дейности, които да бъдат включени в програмата на похода. Предложенията се приемат до 25 април 2018 г. в електронен вид на електронната поща на Областна администрация – Враца.

            Областна администрация – Враца осигурява за ученическите групи в похода храна и питейна вода, а също автобусен и товарен транспорт в дните от 27 май до 2 юни на територията на община Враца. Туристическата проява е изцяло обезпечена с екипи на Центъра за спешна медицинска помощ, на Областна дирекция на МВР - Враца и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

            Походът се провежда със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на туризма, Регионалните управления на образованието в страната, Български туристически съюз, СКО „Леденика“ – Враца и общините в област Враца, през чиито територии преминава 120-километровият „Ботев път“.

            Дейностите по организиране и провеждане на Националния туристически поход „По пътя на Ботевата чета – Козлодуй-Околчица“ се финансират от Министерски съвет на Република България.