бър ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ, НОВИ УЧИЛИЩНИ АВТОБУСИ И ПОЧЕТНИ НАГРАДИ ОТ МОН ЗА ОБЛАСТ ВРАЦА - Областна администрация Враца

ФИНАНСОВО ПОДПОМАГАНЕ, НОВИ УЧИЛИЩНИ АВТОБУСИ И ПОЧЕТНИ НАГРАДИ ОТ МОН ЗА ОБЛАСТ ВРАЦА


Тази година Министър Красимир Вълчев осигури средства за текущи ремонти от бюджета на Министерство на образованието и науката за три училища в област Враца – Професионална техническа гимназия – Враца 190 000 лв. за подмяна на дограма, 41 000 лв. на Средно училище „Никола Войводов“ – Враца за ремонт на вертикална планировка, 50 000 лв. за ремонт на покрива на Основно училище „Христо Ботев“ – Мездра.

Финансовата помощ за училищата във Враца е предоставена след направени предложения от областния управител Малина Николова, кмета на община Враца Калин Каменов и началника на РУО-Враца Галина Евденова. По настояване на областния управител, началника на РУО-Враца и председателя на Общински съвет – Мездра Яна Нинова са предоставени средствата за училището в Мездра.

Красимир Вълчев отговори и на исканията на общините Борован, Враца и Роман за осигуряване на нови училищни автобуси, които вече са предоставени на трите общини в област Враца.

От 40 национални дипломи, с които министърът на образованието и науката награждава ежегодно ученици с пълен отличен успех в гимназиален етап две са  връчените от областния управител Малина Николова във Враца.

На тържествена церемония в Областна администрация – Враца почетните отличия за 2018 година получиха Теодора Ивайлова Иванова от ППМГ „Академик Иван Ценов“ – Враца за отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и Лауреат на Националната олимпиада по български език и литература за учебната 2017/ 2018 г. и Александра Калинова Ангелова от СУ „Христо Ботев“– Враца за отличен успех по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и победител в конкурса „Европейско междучасие“ за учебната 2015/ 2016 г.

На церемонията присъстваха представители на образователни институции, РУО –  Враца и родителите на наградените.